Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Οι μαθητές του σχολείου μας ταξιδεύουν στην Ανδαλουσία ως "Art Ambassadors" με το πρόγραμμα Erasmus.

 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ErasmusArt Ambassadors  για τους μαθητές του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου  με  ταξίδι στην Ανδαλουσία (Σεβίλλη)


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 Art Ambassadors («Πρεσβευτές τέχνης»), 10 μαθητές  και 2 εκπαιδευτικοί του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου  επισκέφθηκαν τη Σεβίλλη της Ισπανίας, στο διάστημα από 13 έως 18 Μαΐου 2022 μετά από πρόσκληση του εταιρικού  σχολείου IES Antonio Dominguez Ortiz.

Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με το θέμα του προγράμματος και έχουν να κάνουν με διάφορες μορφές τέχνης (αρχιτεκτονική, γλυπτική, ζωγραφική, μουσική). Επίσης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ισπανικού σχολείου, συζήτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα, απήλαυσαν τη μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας και γεύτηκαν εδέσματα από την ισπανική κουζίνα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σεβίλλη πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο Μουσείο Καλών Τεχνών, στο ανάκτορο Αλκαζάρ, στον καθεδρικό ναό, στην Γκιράλντα, αξιοθέατα με μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική αξία. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Πλατεία της Ισπανίας, το πάρκο Μαρία Λουίζα, να περπατήσουν κατά μήκος του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και τη μουσική Φλαμένκο στην περιοχή Triana  και Santa Cruz.



Oι συμμετέχοντες, πριν από την επίσκεψή τους στη Σεβίλλη, είχαν μελετήσει ψηφιακό υλικό (διαδραστικούς χάρτες, κουίζ, σταυρόλεξα, παρουσιάσεις) που είχε δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και  για τις ανάγκες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ικανοποίησε πλήρως τους στόχους του, δηλαδή  την επαφή με τα έργα τέχνης, τα μουσεία και τα αξιοθέατα, τον σεβασμό απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας και στη διαφορετικότητα, ενώ οι μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα ενθουσιασμένοι και πλήρεις εμπειριών από την αλληλεπίδραση και τις φιλίες που ανέπτυξαν με τους εταίρους τους.


 


 

 Για περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω πρόγραμμα επισκεφτείτε τον υπερσύνδεσμο: Ιστολόγιο " Art Ambassadors"

 

 

 

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μαθητές από το Πόρτο της Πορτογαλίας φιλοξενήθηκαν στο 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου.

  Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA122  “Enough theory! Let's take action for efficient learning and sustainable livin...